Mosogató feladata egy ausztriai hotelben

Mosogató feladata egy ausztriai hotelben

Nem nehéz kitalálni hogy a fő feladata a mosogatás. Hogy hogyan zajlik, az kicsit könnyebb mint amire gondolunk. 
A legtöbb helyen egy mosogató van, de előfordulnak olyan munkahelyek is ahol kettő van, egy fekete és egy fehéredényeket mosogató.
A fehér mosogató: 
azokat a tányérokat bögréket evőeszközöket leveses tálakat mossa amikkel a vendég találkozik.
A fekete mosogató:
Azokat az edényeket, Tálakat, serpenyőket, minden olyan eszközt amivel a szakácsok főznek, készítik az ételt a vendégek számára a konyhában.
Itt jön a jó hír: mindkettőt nagy ipari mosogatógéppel mossák.

A fehér mosogatás úgy zajlik hogy a felszolgálók behozzák a tányérokat bögréket evőeszközöket, a mosogató belerakja egy tálcába majd magasnyomású vízzel leöblíti, betolja a mosogatógépbe, elindítja a gépet. Általában 2 percig most egy mosogatógép, ha az lejárt kihúzza a gépből a tálcát, 1 percig hagyja lecsöpögni és megszáradni, majd a helyére teszi a tányérokat.

A fekete mosogatásnál már többet mosogatunk kézzel is, egy sima öblítés nem hozná le úgy az ételmaradékokat a fazékról, tepsikről hogy az betehető legyen a gépbe.


Olykor egy gépet használnak mint két mosogatásra.
A mosogatáson kívül még a mosogatóval általában krumplit és hagymát szoktak pucoltatni.